Scharen

Scharen in alle soorten. Naar wat voor type schaar bent u op zoek? Hier vindt u meer dan 175 soorten scharen. Aan de linkerkant kunt u filteren om uw ideale schaar te vinden. Indien u liever scharen per categorie zoekt binnen ons assortiment, dan vindt u deze hier: Aramide , Beroep , Blikscharen , Eenring , Kapper , Keuken , Linkshandig , Precisie , Stofschaar , Tapijt , Universeel , Veiligheid , Industrie , Verstekschaar. Of bekijk accessoires op: Scharen slijpen en tornmesjes. Merk pagina's: Daniel Peres , Fiskars , Kretzer Finny , Mundial , LÖWE en Victorinox.

Subcategorieën

 • Beroepsscharen

  Extra solide scharen uit Solingen, ook de stoffeerders schaar. Degelijker gebouwd dan "universele scharen". Geschikt voor beroepen waarbij de scharen dagelijks intensief belast worden. Bedoeld voor het knippen van stevige textielen, folies, karton, leer, stof, zeildoek, vinyl, rubber, gordijnen, vloerbedekking en soortgelijke materialen. Voorzien van extra grote grepen en dikke lemmeten.

 • Blikscharen

  Krachtige blikscharen welke geschikt zijn voor het knippen van plaatwerken van dun metaal. Bij scharenpunt.nl kunt u een blikschaar kopen welke zowel de links, rechts als een recht knipt. Onze blikscharen hebben allemaal een getand lemmet en zijn geschikt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. Ook hebben wij zowel een kleine blikschaar als een grote blikschaar in ons assortiment. De beste blikschaar is de Stanley FatMax Pro serie blikschaar, deze is voorzien van een extra coating waardoor de levensduur extra lang is en de bladen langer vlijmscherp blijven. Al onze blikscharen zijn voorzien van een handmatige vergrendeling, welke automatisch ontgrendeld bij het inknijpen van de blikschaar.

 • Eenringschaar

  Een eenringschaar is onmisbaar voor ieder naaiatelier. Deze zakformaat, één oog schaartjes; zijn voorzien van een veer waardoor de eenvingerschaar weer automatisch open gaat en zijn daardoor zeer geschikt voor de snelle knipwerkzaamheden. Eenringscharen zijn handig om textieldraadjes te knippen of stekjes bij te knippen.

 • Industrie scharen

  Industrie scharen voor het stevige knipwerk. Bij ons vindt u een industrie schaar van professionele kwaliteit. Zowel een leerschaar als een rubberschaar vindt u onder deze categorie, maar ook de bekende allesknipper schaar.

 • Kevlar en aramide

  Scharen voor het knippen van technische vezels zoals kevlar en aramide. Deze microvertande scharen welke specifiek zijn ontworpen voor het knippen van technische vezels zoals aramide, glasvezel, carbon, koolvezel en kevlar. Technische vezels als deze zijn zeer moeilijk te knippen, een professionele microvertande kevlar schaar of aramide schaar is noodzakelijk voor het knippen deze materialen.

 • Kappers scharen

  De kappersscharen van Kretzer Finny. Kretzer kappersscharen zijn geschikt voor dagelijks gebruik en hebben een licht afgeronde punt om ongevallen te voorkomen. De Finny uitdunschaar is ook te gebruiken als vachtschaar.

 • Keukenscharen

  Praktische keukenscharen, geschikt voor het knippen van bijvoorbeeld groenten, kruiden, vis en vlees. Onze keukenscharen kunnen in de vaatwasser afgewassen worden. De handgrepen zijn bij een keukenschaar rechtstreeks op de bladen geperst zodat er geen vuil tussen kan komen.

 • Kleermakersscharen

  Kleermakersscharen van de beste kwaliteit. Voor iedere kleermaker is een kwalitatief hoogwaardige schaar belangrijk. Wij hebben daarom voor u de meest robuuste kleermakersscharen hieronder gerangschikt. Ook de oude klassieke kleermakersschaar uit Solingen.

 • Linkshandige scharen

  Scharen voor linkshandigen, onder deze categorie vallen scharen met ergonomische handgrepen welke enkel geschikt zijn voor linkshandigen. Van de linkshandige stofschaar tot een professionele gesmede linkshandige kleermakersschaar.

 • Papier en folie

  Professionele papierscharen, behangscharen en foliescharen, geschikt voor het knippen van behang, karton maar ook voor het knippen van dun kunststof en foliëen. De scharen zijn voorzien van extra lange lemmeten welke speciaal geslepen zijn voor het knippen van papier en folie. Wanneer uw materiaal beschikt over lijm(resten) dan raden wij een teflonschaar met afstotende coating aan.

 • Precisie scharen

  Precisie scharen voor het fijnste knipwerk, hiernaast ook manicure scharen. Wij hebben de beste manicure scharen in ons assortiment. Manicure scharen zijn ook geschikt voor andere precieze knip-werkzaamheden. Naast de manicure schaar vindt u hier ook andere kleine scharen welke geschikt zijn voor uw meest fijne knipwerk.

 • Stofschaar

  Een stofschaar is onmisbaar voor iedere kleermaker. Bij ons vindt u het grootste assortiment stofscharen. Scharen welke geschikt zijn voor alle soorten stof, van licht textiel tot zwaar tapijt: voor iedere toepassing kunt u bij ons een passende stofschaar kopen. Een stofschaar heeft een extra scherpe snijrand in vergelijking met reguliere scharen. Let bij het kopen van een stofschaar vooral op de handgreep, deze verschilt namelijk per merk en uitvoering.

 • Tapijtscharen

  Op zoek naar een stevige tapijtschaar? Bij ons vindt u zeer degelijke tapijtscharen welke geschikt zijn voor het knippen van dik textiel, zoals tapijt of gordijnen. Onze tapijtscharen zijn ook geschikt om linoleum mee te knippen.

 • Universele scharen

  Onder deze categorie vindt u universeel inzetbare scharen. Huishoudscharen, kantoorscharen en scharen voor uw magazijn, werkplaats of winkel.

 • Veiligheidsscharen

  Extra veilige scharen. Uitermate geschikt voor o.a. ehbo posten, scholen, sociale werkplaatsen, kleermakers en de voedselindustrie. Knipt in papier en stof maar niet in de huid.

 • Verstekschaar

  Verstekscharen voor laminaat, plinten, profielen, hoeken en buizen. Met vervangbaar aambeeld of trapezium mes. Gebruik voor extra krachtig knipwerk een verstekschaar met hefboomwerking. Bij ons vindt u enkel de beste verstekschaar: het origineel van Lowe.


181 producten, producten per pagina:

sorteer op:

181 producten, direct uit eigen voorraad geleverd
Advies? Bel : 0528 266 826