Blikscharen

Krachtige blikscharen welke geschikt zijn voor het knippen van plaatwerken van dun metaal. Bij scharenpunt.nl kunt u een blikschaar kopen welke zowel de links, rechts als een recht knipt. Onze blikscharen hebben allemaal een getand lemmet en zijn geschikt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. Ook hebben wij zowel een kleine blikschaar als een grote blikschaar in ons assortiment. De beste blikschaar is de Stanley FatMax Pro serie blikschaar, deze is voorzien van een extra coating waardoor de levensduur extra lang is en de bladen langer vlijmscherp blijven. Al onze blikscharen zijn voorzien van een handmatige vergrendeling, welke automatisch ontgrendeld bij het inknijpen van de blikschaar.

5 producten, producten per pagina:

sorteer op:

5 producten, direct uit eigen voorraad geleverd
Advies? Bel : 0528 266 826

Voor het knippen van dunne metaalplaten zal je gebruik moeten maken van een blikschaar. De schaar is blikschaar genoemd omdat blik een dunne metaalsoort betreft. Ook staan blikscharen wel bekend als plaatscharen, metaalscharen of plaatblikscharen. Omdat het knippen van blik; oftewel dun metaal; extra kracht vereist is een speciale schaar vereist en om deze reden heef een blikschaar standaar extra lange knipbladen en is het snijoppervlak voorzien van extra gehard staal.

Vooral het knippen van rechte vormen is een eitje met een blikschaar, ronde vormen zijn echter moeilijker te knippen met een blikschaar, omdat het knipvlak recht is. Voor het beroepsmatig knippen van staal adviseren wij om de FatMax PRO blikschaar van Stanley te nemen. Dit is een uitmuntende schaar welke vooral bij beroepsmatige knippers populair is. Een blikschaar is geschikt voor het knippen van kleine en rechte stroken. Tijdens het knippen zal u de plaat met de hand omhoog moeten buigen.